Група Компаній «Нові продукти» допомогла облаштувати літній табір для дітей-сиріт

10.08.2018

Допомога дітям – це інвестиція в наше спільне майбутнє. Завжди спираючись на цей незаперечний принцип, Група Компаній «Нові Продукти» співпрацює з Міжнародним благодійним фондом «Сонячне світло», який опікується дітьми-сиротами та дітьми з «проблемних» родин. Зокрема наша компанія надала допомогу у проведенні літнього наметового табору для дітей.

«Нам близька позиція засновників дитячого центру «Сонячне світло», які вважають головною цінністю гідність кожної дитини. Гідність, самоповага, радість життя – кожна дитина заслуговує на це, і якщо їй не пощастило мати повноцінну родинну опіку, то на допомогу мають прийти інші дорослі. Підтримуючи подібні проекти, ми робимо внесок у власне майбутнє», – коментує Олена Селютіна, PR-директор ГК «Нові Продукти».

Благодійний фонд «Сонячне світло» http://sunshine-kiev.org/ та однойменний недержавний Дитячий соціально-реабілітаційний центр упроваджують і популяризують унікальну методику реабілітації дітей з посттравматичним синдромом – Педагогіку пригод. Звичайно, наметовий табір є найкращим способом реалізації такої методики. Проект засновано ще 2001 року, тож цього літа пройшли вже 35-та й 36-та зміни табору під назвою «Living like indians».

Живучи на природі, на острові Любичів у селі Соболівка Броварського р-ну Київської області, «юні індіанці» купалися в річці, училися веслувати на байдарках та катамаранах, ходили у похід, грали в командні ігри, готували у казані їжу та виступали на сцені, а також проходили майстер-класи з виготовлення іграшок, сумок, робили собі прикраси, індіанський одяг тощо.

«Ми раді, що нам вдалося провести цьогорічний табір успішно. І в цьому дуже багато вашої заслуги! Щиро дякуємо ГК “Нові Продукти” за багаторічну підтримку нашого центру та зокрема літнього табору. Дякуємо, що вірите в нас! Сподіваємося на подальшу співпрацю і дружбу», – зі вдячністю зазначила Марія Мурадханян, менеджер проектів Міжнародного благодійного фонду «Сонячне світло».

У цьогорічному таборі з дітьми працювали 100 волонтерів, які приїхали з різних куточків світу. Крім великої української команди, табір допомогли провести команди з Німеччини та Польщі, а також були окремі волонтери з Канади, Білорусі та Швейцарії. Загалом цього року в таборі відпочило 198 дітей. Це діти, позбавлені батьківської опіки, діти-сироти, діти з багатодітних родин, прийомних, а також кризових сімей Броварського району.