Як енергетики завойовували світ: біографія і творчий шлях тонізувального напою

03.08.2020

Напої, що стимулюють нервову систему – не винахід наших днів, вони існували в тій чи іншій формі споконвіку в різних частинах світу. З найбільш дієвих та безпечних інгредієнтів, зокрема кофеїну і таурину, на початку минулого століття почали створювати енергетики у сучасному розумінні цього слова. Перший український енергетичний напій NON STOP™ було випущено 2005 року Групою Компаній «Нові Продукти», і він досі користується неабияким попитом.

Існує хибна думка, що енергетичні напої найбільш популярні у країнах, що розвиваються, а їхнє споживання у світі збільшується через те, що цей напій викликає залежність. Насправді ж численні дослідження спростовують обидва ці міфи. Так, за даними дослідницьких компаній від 2016 року, в середньому українці випивають лише 2 літри енергетичних напоїв на рік, тоді як в європейських державах цей показник сягає понад 10 літрів. Щодо другого твердження, то експерти не втомлюються підкреслювати, що в межах рекомендованої добової норми цей кофеїновмісний продукт є абсолютно безпечним для здорових людей, а також не провокує звикання.

Звісно, кожен виробник зацікавлений у тому, щоб його продукція користувалася попитом, мала гарну репутацію і споживач був задоволеним. Компанії постійно вдосконалюють технологію та рецептуру, аби зробити напій якомога більш корисним та функціональним для людей, що прагнуть вести активний спосіб життя та залишатися бадьорими тоді, коли це необхідно. Наприклад, у травні 2020 року на український ринок вийшов перший енергетичний напій на цілковито натуральній основі NON STOP Evolution.

Докладніше в історію успіху енергетичних напоїв можна заглибитися, прочитавши свіжий блог Голови правління Ліги харчових продуктів Геннадія Кузнєцова на сайті видання «Кореспондент».