Знавець відповідально стверджує: органічні добавки таурин та глюкуронолактон – це не страшно, а корисно

05.11.2020

Часом те, що на перший погляд складно та заплутано виглядає, приховує в собі цілком просту суть. Так можна сказати, наприклад, про етикетки до продуктів харчування, склад котрих нам іноді нагадує ледь не рецепт ядерної бомби. Проте нічого подібного! Легкий екскурс до світу харчових технологій швидко розвіює димку таємничості.

Що таке таурин? Речовина природного походження і найбільш поширена амінокислота в людському організмі. Його часто прописують як корисну біодобавку лікарі і вона навіть входить до складу сумішей для вигодовування немовлят, не кажучи вже про те, що міститься у звичних продуктах, таких як м’ясо чи виноград. Доведено позитивний вплив речовини на роботу мозку, а також сприяння захисту печінки від токсичних пошкоджень.  

Не менш хитромудре слово – глюкуронолактон – не менш «присутнє» в нашому організмі. Цей компонент міститься у сполучних тканинах людини, таких як зв’язки, хрящі та кістки. Він наявний у більшості вуглеводних продуктів харчування, а як біодобавка надає додаткової енергії під час інтенсивних фізичних навантажень. 

Обидві речовини зазвичай входять до складу енергетичних напоїв, природним чином сприяючи підвищеній розумовій активності та швидкій регенерації. «Поєднання таурину, глюкуронолакону та кофеїну в одному напої не викликає побічних ефектів і є безпечним для здоров’я людини. А рівень вмісту цих речовин навіть у декількох баночках енергетика значно нижчий за максимально допустиму кількість», – зазначає автор нової колонки для сайту 24tv.ua  Олександр Кущ.

Отже. більше про таурин та глюкуронолактон фахово розповідає лікар спортивної медицини, дієтолог, терапевт, експерт у розробці «Єдиного фітнес-стандарту України» та учасник ініціативи «Споживай Розумно» у своєму свіжому матеріалі.